On tour

Film: Lyanne Keegstra

De Huiswerkhulp is on tour! We geven interactieve workshops voor ouders, leerlingen en docenten over huiswerk maken en helpen bij huiswerk. Hoe leer je zo snel mogelijk een heleboel woordjes? Wat doe je als je kind blijft roepen dat hij ‘echt geen wiskunde kan’? Hoe ga je om met plannen, wat doe je met de telefoon bij het huiswerk maken en hoe reageer je op motivatieproblemen? In onze workshops geven we antwoord op al dit soort vragen. Interesse? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dit zeggen scholen over onze workshops

Elk jaar organiseert Lyceum Sancta Maria het Sancta Oudercafé; een avond waarop ouders elkaar kunnen ontmoeten én waarop informatie wordt gegeven over actuele onderwerpen. Bij ons op school is een van de onderwerpen van gesprek het maken van huiswerk. Naast de vele ouders waren ook docenten en mentoren aanwezig om hierover te praten en om tips and tricks te ontvangen over het effectief maken van huiswerk. In een ontspannen setting en aan de hand van een originele werkvorm hebben Eva en Hajo ons meegenomen in hun specialisme. Tevreden kijken we terug op deze workshop.
Robbert Dekker, afdelingsleider Lyceum Sancta Maria, Haarlem

De Huiswerkhulp is niet alleen praktisch en overzichtelijk, maar bovenal erg leuk geschreven. Schrijvers Eva en Hajo hebben veel ouders geïnspireerd op onze workshopavond ‘Leren leren voor ouders’. Ouders gaven aan dat ze met de tips direct aan de slag kunnen en meer zicht hebben hoe ze handig en effectief het gesprek aan kunnen gaan over huiswerk en planning. En daar mag ook bij gelachen worden. Een aanrader, ook voor mentoren klas 1.
Silvia Kroon, afdelingsleider onderbouw, Zaanlands Lyceum, Zaandam

Al jaren geven ouders van de 1e en 2e klassen aan dat ze soms met de handen in het haar zitten als ze hun kinderen willen begeleiden met hun huiswerk. Om aan deze vraag tegemoet te komen hebben we een ouderavond georganiseerd waarbij Hajo een duidelijk en interactief verhaal heeft verteld. Dubbele winst: herkenning en erkenning voor ouders en direct bruikbare tips!
Renske Dahlhaus, afdelingsleider 1e klas, St. Nicolaaslyceum, Amsterdam

Op onze ouderavond studievaardigheden hebben we Eva en Hajo uitgenodigd om de inleiding te verzorgen. Het was goed te zien dat er zo veel herkenning bij onze ouders was bij het verhaal van Eva en Hajo. Voor veel ouders is het echt een probleem hoe ze hun kind goed kunnen helpen bij het maken van huiswerk. Vooral de vakspecifieke aanpak in het boek is verhelderend voor ouders en leerlingen. Bij ons op school hebben we het boek dan ook aangeschaft. Mentoren kunnen daarin ook handige tips lezen die ze in de mentorles aan de orde laten komen.
Irene Engelman, Afdelingsleider brugklassen, Niftarlake College, Maarssen

Scholen waar we zijn geweest

Amadeus Lyceum, Vleuten
Ashram College, Alphen aan den Rijn
Berlage Lyceum, Amsterdam
Corderius College, Amersfoort
CSG Jan Arentsz, Alkmaar
Dr. Knippenbergcollege, Helmond
Gerrit Rietveld College, Utrecht
Heerbeeck College, Best
Hoofdvaart College, Hoofddorp
Kennemer College, Beverwijk
Krimpenerwaard College, Krimpen aan den IJssel
Lyceum Sancta Maria, Haarlem
Maaslandcollege, Oss
Minkema College, Woerden
Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap, Middelburg
Niftarlake College, Maarssen
Oosterlicht College, Nieuwegein
Rodenborch-College, Rosmalen
A. Roland Holst College, Hilversum
Sprengeloo, Apeldoorn
Stedelijk Gymnasium, Den Bosch
St. Nicolaaslyceum, Amsterdam
Zaanlands Lyceum, Zaandam
SG Pantarijn, Wageningen